227838
Book
In basket
W książce omówiono m.in. uwarunkowania prawne jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego produktów ogrodniczych oraz wymagania dotyczące jakości handlowej owoców i warzyw, roślin ozdobnych, materiału siewnego i szkółkarskiego. Scharakteryzowano też metody i systemy zapewniania jakości produktów ogrodniczych, w tym GAP, GMP, GHP, integrowaną produkcję, produkcję ekologiczną, system HACCP, identyfikowalność, normę ISO 22000, standardy handlowe GlobalGAP, IFS, BRC. Przedstawiono system nadzoru nad jakością i bezpieczeństwem żywności w Polsce oraz zagadnienia normalizacji i certyfikacji wyrobów. Opisano model i wymagania systemu zarządzania jakością według normy ISO 9000, systemu zarządzania środowiskowego zgodnego z wymaganiami normy ISO 14000 oraz systemu zarządzania bhp według normy ISO18000.
Availability:
Wypożyczalnia Główna (ul. Długa 13)
There are copies available to loan: sygn. 005 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Wykaz aktów prawnych strony 181-183.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again