227896
Book
In basket
Tom 2 to podstawy i sposób żywienia zwierząt gospodarskich, a więc: bydła, owiec, kóz, świń, koni, kur, indyków, gęsi, kaczek, ale także: królików, nutrii, bażantów, przepiórek, perlic, gołębi, strusi i zwierząt domowych, jak psy i koty. Znajdziemy też w nim informacje dotyczące żywienia zwierząt amatorskich, takich jak: ryby akwariowe, żółwie, jaszczurki i węże, chomiki, a także owadów użytkowych i ślimaków. Zasady żywienia są oparte na najnowszych, sprawdzonych zdobyczach wiedzy, z uwzględnieniem potrzeb pokarmowych, zapotrzebowania energetycznego według obowiązujących norm. Dostosowane są również do najnowszych zmian przepisów UE dotyczących pasz i uwarunkowań prawnych, higieny pasz i nadzoru weterynaryjnego.
Availability:
Filia nr 2 (ul. Księżnej Anny 2)
There are copies available to loan: sygn. 636 (1 egz.)
Remont
Notes:
General note
Na okładce: Nowe wydanie.
Bibliography, etc. note
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Funding information note
Współfinansowanie: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. Zakład Doświadczalny Żywienia Zwierząt w Gorzyniu
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again