228194
Książka
W koszyku
Oprócz ziół o typowym działaniu leczniczym w książce jet mowa o roślinach stosowanych w polskiej kuchni jako przyprawowe, zmieniające smak, zapach, a nieraz i wygląd potraw. Częste, niemal zwyczajowe dodawanie przypraw do pożywienia ma duże znaczenie profilaktyczne i może chronić przed niktórymi doleglowościami przewodu pokarmowego. W książce oprócz preparatów polskich uwzględniono niektóre z wytwarzanych w krajach sąsiedzkich, kierując się ich rzeczywistą wartością leczniczą oraz tym, że uzupełniają dość ubogi asortyment rodzimy.
Status dostępności:
Czytelnia Główna (ul. Długa 13)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Filia nr 2 (ul. Księżnej Anny 2)
Brak informacji o dostępności: sygn. 61 (1 egz.)
Remont
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia strona 412. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej