227717
Book
In basket
Dlaczego po otwarciu opakowania chipsów nie możemy się powstrzymać, dopóki ostatni z nich nie zniknie? Czemu diety nie działają i jak współczesny sposób odżywiania się wpływa na wątrobę? Czy kluczem do pozbycia się zbędnych kilogramów może być monitorowanie poziomu insuliny? Autor ujawnia szokującą prawdę – sztuczne aromaty i wzmacniacze smaku stymulują złożone procesy w ludzkim mózgu, powodując niemożność zaspokojenia apetytu. Jest to spowodowane faktem, że koncerny spożywcze chcą nam sprzedawać więcej produktów niż realnie potrzebujemy. Dzięki tej książce przejrzysz sztuczki światowych potentatów i raz na zawsze wyrwiesz się z zaklętego kręgu osób przejadających własne zdrowie. Dowiesz się również, czemu tłuszcz nie jest wcale Twoim wrogiem, a strach przed masłem, śmietaną czy zawartym w jajkach cholesterolem jest świadomie rozpowszechnianym mitem. Zrozumiesz, na jakie zaburzenia hormonalne naraża nas promowany współcześnie sposób życia i konsumpcji. Poznasz prawdziwe niebezpieczeństwa związane z Colą i chipsami, jak również pozornie zdrowe produkty, które powinny zniknąć na dobre z naszej diety. Autor zdradza także jakie skutki u dzieci powodują dedykowane im pokarmy oraz dlaczego dodatkowe witaminy w płatkach kukurydzianych powodują tycie. Dzięki zawartym w publikacji informacjom uświadomisz sobie, dlaczego biegając nie zrzucisz wagi, jak i poznasz motywy, jakimi kierują się kłamiący w żywe oczy naukowcy. Koniec kłamstw, początek zdrowia.
Availability:
Wypożyczalnia Główna (ul. Długa 13)
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
Notes:
General note
Tytuł oryginału: "Die Kalorienlüge : wie uns die Nahrungsindustrie dick macht".
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronach 263-281.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again