228226
Książka
W koszyku
Na całym świecie ludzie smażą placki z mąki i wody na rozgrzanej blasze. Czasami dodają jajko, mleko albo drożdże. Nazywają je różnie w swoich językach, doprawiają na słono, ostro lub słodko. Te placki to naleśniki, pankejki, serawi, bliny, tortille i wiele innych. Z tej bogato ilustrowanej książki kucharskiej dowiecie się, jak przygotować pyszne naleśniki, kiedy wysiać ziarna na mąkę, czy łatwo jest wydoić krowę oraz skąd się bierze masło. Poznacie przepisy na naleśniki z całego świata i przekonacie się, że Wszyscy jedzą naleśniki. Smacznego!
Status dostępności:
Oddział dla Dzieci (ul. 3 Maja 6A)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 6 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca finansowania
Zakup książki dofinansowano ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej